Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Ωρωπός από το θάνατο μιας μητέρας 10 παιδιών που ήταν πολύ αγαπητή στην περιοχή.

Η Μαρία Σ., μαία στο επάγγελμα, έχασε τη ζωή της πριν λίγε μέρες σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από την εργασία της.

Η κηδεία της τελέστηκε το περασμένο Σάββατο σε κλίμα βαθιάς οδύνης, όμως αυτό που προκάλεσε εντύπωση σε όλους ήταν ότι ο σύζυγος και τα παιδιά της, έδιναν κουράγιο σε όλους.

Τα παιδιά της, από 22 ετών το μεγαλύτερο έως δύο μηνών το μικρότερο, ήταν ντυμένα στα λευκά, χαμογελούσαν και έψελναν το Αναστάσιμο Χριστός Ανέστη.

Η Μαρία άλλωστε είχε τελειώσει και τη θεολογική σχολή και φαίνεται πως είχε μεταδώσει κάποιες από τις αξίες της στα παιδιά της.

Μάλιστα ο πνευματικός της δημοσίευσε στο blog «αερικές εποχές» μια συζήτηση που είχαν λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, στην οποία φαίνονται οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες της άτυχης γυναίκας.

«Όταν γνώρισα τον Σπύρο αποφασίσαμε να κάνουμε έως 5 παιδιά, το θεωρούμε ιδανικό αριθμό, αλλά πάντα χαιρόμασταν με το κάθε παιδί που θέλαμε άλλο ένα… Για να καταλάβεις πόσο το χαίρομαι που ακόμα και το τελευταίο, το δέκατο, δεν το αφήνω να το αλλάζουν τα παιδιά. Τους λέω αυτό είναι δικό μου παιδί, όταν κάνετε δικό σας, εσείς θα το αλλάζετε. Τώρα στο έκτο όταν είχα ρωτήσει τον παππού τον Δαμασκηνό σε δική μου αγωνία σε σχέση με τα πνευματικά… αν ο Θεός την πολυτεκνία την προσμετρά και ως αγώνα, γιατί μου είχανε πει ότι πάνω από 6 ότι ο Θεός το βλέπει ως σταυρό… είχε συμφωνήσει», είχε πει τότε.

athensmagazine.gr